Yritys

Akkula.fi pienakkujen, paristojen, laturien ja tarvikkeiden verkkokauppa on kohta 10 vuotta palvellut suomalaisia asiakkaita; kuluttajia, yrityksiä, yhteisöjä ja viranomaisia. Mutta mistä kaikki sai alkunsa?

Verkkokaupan perustamiseen johtanut kehityskulku lähti liikkeelle omasta tarpeesta löytää hyviä akkuparistoja kohtuuhintaan. Vuonna 2009, kun taas yhdet ”marketti-akkuparistot” olivat tulleet ennenaikaisesti tiensä päähän, aloin netissä tutkimaan, mitkä olisivat parhaat AA-akkuparistot. Melko nopeasti kävi selväksi, että Eneloop oli vähintään kokeilemisen arvoinen tuote. Kyseessä oli varsin hinnakas akkuparisto, ainakin Suomi-kaupoissa. Sain idean alkaa myymään eneloopia ja muita vastaavia tuotteita verkkokaupan kautta. Tarvittiin vain Y-tunnus, yksinkertainen verkkokauppa ja alkuvarasto. Niinpä perustin Akkula.fi -verkkokaupan vuoden 2011 alussa. Kiitokset Tampereen Uusyrityskeskus Ensimetrille korvaamattomasta avusta yrityksen perustamisessa! Kiitokset myös Vilkas.fi, joka tarjosi toimivan verkkokauppa-alustan kohtuuhintaan.

Alkuun tuotteita taisi olla kymmenkunta. Varasto mahtui pieneen hyllyyn rivitaloasunnon parin neliön toimistonurkkauksessa. Pikkuhiljaa kauppa alkoi käymään. Mainostin lähinnä netin keskustelupalstoilla, joissa ihmiset etsivät hyviä akkuparistoja.

Alkuun homma oli pitkälti opettelua, joten oli oikeastaan onni, että kaupan kasvu oli rauhallista. Luin paljon tuotevertailuja ja -arvosteluja. Valitsin myyntiin parhaat ja kestävimmät tuotteet. Nyt 10 vuoden jälkeen on helppo sanoa, että se on kannattanut. Ja onhan tuo tuotevalikoimakin ”hieman” kasvanut.

Olen aina halunnut palvella asiakkaita niin hyvin kuin suinkin voin. Eikö jokainen asiakas toivo, että saa palvelua nopeasti, ystävällisesti ja asiantuntevasti? Minä ainakin haluan sellaista, kun johonkin kauppaan soitan tai laitan viestiä. Voin sanoa, että tyytyväinen asiakas on yksi suurimpia syitä, miksi tätä suhteellisen raskasta työtä jaksaa vuodesta toiseen.

Tomi Valkonen / Akkula Oy